EL-TEAM AS

Drømmer du om en smart hytte?

En hytte er ikke bare en hytte - den er også et fristed, feriested og hjem nummer to. Øk komforten ved å gjøre hytta smart! Det både ser moderne ut, og det er mye enklere enn du kanskje tror. 

moderne norsk hytte på fjellet

Smarte produkter - som belysning, termostater og brytere, blir mer og mer vanlig i norske hytter. Det øker både komforten og brukervennligheten på hytta.

Behovstilpasset belysning

Smarte produkter kan gjøre hytteopplevelsen mye mer komfortabel, i tillegg til å dekke behov du ikke visste du hadde. I tillegg får man litt luksusfølelse. Ikke feil det?

Mange starter med smart belysning. Det er både enkelt og ganske rimlig, men gjør stor forskjell. Med smarte lyspærer, lamper og brytere kan du enkelt tilpasse lyset etter tid på døgnet, humør eller aktivitet. Om du ønsker en rolig kveld med fyr i peisen og en god bok, eller en gamenight med vennegjengen, kan du skape den rette atmosfæren med kun et tastetrykk på din mobil. 

styre belysning via app på mobilen

Både brukervennlig og miljøvennlig

Ved å investere i smarte lyspærer og lamper kan man enkelt tilpasse belysningen etter sine egne preferanser, enten gjennom en app på smarttelefonen eller ved hjelp av stemmestyringssystemer som Google Assistant eller Amazon Alexa. Det er lettere enn noensinne å skape den rette stemningen for alle anledninger, uten behov for kompliserte brytere eller dimmere.

Smart belysning bidrar i tillegg til energibesparelse. Mange smarte produkter er designet for energieffektivitet, og gir deg muligheten til å planlegge belysningen basert på behov og tidsinnstillinger. 

Med automatiserte på/av-funksjoner og dimmere kan du enkelt redusere strømforbruket, noe som ikke bare er bra for miljøet, men også for lommeboka. Smart belysning tar styring over lyssettingen, og bidrar til en mer bærekraftig og energieffektiv hytte.

Stemningsbelysning med downlights

For å skape et balansert og funksjonelt miljø, bør du vurdere forskjellig belysning. Hovedbelysningen gir generell belysning til rommet, her anbefaler vi downlights. Det er både funksjonelt og vakkert - uten å være sjenerende. 

Det kan være lurt å installere arbeidsbelysning også, til oppgaver som matlaging, hyttekontor, lesing eller vasking. Stemningsbelysning, som for eksempel LED-striper, lysekroner eller takpendler med dimmere, legger til en ekstra touch.

downlights hytte
styre belysning via app på mobilen
hyttebelysning downlights

Smarte produkter tilpasset alle rom

For å maksimere den gode hytteopplevelsen, kan du utforske forskjellige smartprodukter som passer perfekt til ulike rom i hytta.

Stue: Start med smarte lyspærer og lamper for å skape den perfekte atmosfære. Hva med å installere en stemningsfull smart høyttaler? Den gir fantastisk lyd, og kan kobles til stemmestyringssystemer for ypperlig brukervennlighet.

Kjøkken: Smarte termostater og energieffektive hvitevarer kan være gode og velkomne produkter til kjøkkenet. Da kan du enkelt kontrollere temperaturen, og redusere strømforbruket ditt.

Soverom: Du kan installere smarte vekkerklokker og natt-belysning som gradvis øker lyset om morgenen. Dette kan hjelpe deg med å våkne opp på en naturlig og behagelig måte.

Bad: Har du hørt om smarte speil med innebygde lys og dempingsfunksjoner? Det er veldig behagelig, og ikke minst praktisk, med riktig belysning for morgen- og kveldsrutinene dine. I tillegg kan smarte termostater enkelt regulere varmen på badet, slik at det alltid er behagelig temperatur når du kommer hjem fra en skitur.

Uteområder: Smart kamera kan installeres for å øke sikkerheten, og utendørslys skaper en flott belysning rundt hytta. Dette gir deg både ekstra trygghet, og en vakker dimensjon til utemiljøet.

et soverom på en norsk hytte
dame som trykker på en svart dimmer på hytta
moderne kjøkken i en hytte
Utebelysning på moderne fjellhytte
et hyttebad med steinvask, sprekenhus såpe og svarte, smarte brytere på veggen

Belysning, smarte termostater og stikkontakter er bare noe av det du kan installere for å få en smart hytte. Snakk med oss om mulighetene!

Smarte termostater for komfort og energisparing

Glem kalde netter og energisløsing på hytta. Smarte termostater lar deg styre temperaturen, enten du er tilstede eller ikke. Forhåndsinnstilte tidspunkter og fjernstyring via mobilen din gir deg full kontroll - og du sparer strøm og penger.

Les også: Slik sparer du energi med smarte termostater 

Gjør det ekstra koselig på hytta

Gjør hytta ekstra koselig ved å legge til noen ekstra smarte funksjoner. Automatiserte gardiner som åpner seg når solen står opp, eller en kaffemaskin som har brygget klart til du våkner, kan virkelig forbedre morgenen din.

Ikke så dyrt, ikke så vanskelig

Mange har en oppfatning av at smarte løsninger er veldig dyrt, men investeringen er ofte verdt det på lang sikt. Smarte lys og termostater kan bidra til å redusere strømforbruket, noe som merkes på fremtidens strømregninger. 

Å gjøre hytta smart handler ikke bare om teknologi, den handler mest om å skape et komfortabelt og tilpasset hyttemiljø. Tenk på hverdagens rutiner og behov når du velger hvilke smarte produkter som passer til din hytte. Utforsk mulighetene og nyt den perfekte kombinasjonen av teknologi og ren hyttekos.

Les mer om smarthus 

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne de beste løsningene for deg og dine behov.